Update: Fiorentina heeft papieren rond en legt Diks voor vijf jaar vast

Update: Fiorentina heeft papieren rond en legt Diks voor vijf jaar vast

06-07-2016 13:20
14

Vitesse heeft het akkoord over Kevin Diks met Fiorentina bevestigd. De Arnhemmers hebben overeenstemming bereikt over de transfersom van de negentienjarige rechtsback, die dinsdag naar Florence afreist om de medische keuring te ondergaan. Bij Fiorentina ligt een vijfjarig contract voor hem klaar. 

Diks moet er zelf nog wel uitkomen met zijn nieuwe club, maar daar worden geen problemen bij verwacht. "Dit is een transfer die voor iedereen goed uitpakt", zegt technisch directeur Mo Allach op de website van Vitesse. "Wij zijn blij met de deal en voor Kevin is het een prachtige stap. Ook is het een goed signaal dat wij zelf opgeleide jeugdspelers voor een aantrekkelijk bedrag naar een grote club in het buitenland kunnen verkopen. Dat maakt ons gepast trots."

Vitesse heeft de opvolgers van Diks al klaar staan. De Arnhemmers gaan dus niet de, naar verluidt, drie miljoen euro die het voor Diks ontvangt gebruiken om een nieuwe verdediger aan te trekken. "Met Kelvin Leerdam, de aanstormende Julian Lelieveld maar ook met de ervaren Sheran Yeini hebben we verschillende opties voor de rechtsbackpositie", aldus Allach.

Update 6/7 13.20: De verkoop van Diks aan Fiorentina is inmiddels ook door de Italiaanse club bevestigd. De jonge vleugelverdediger doorstond woensdag zijn medische keuring en heeft bij La Viola voor vijf jaar getekend.