Falende topaankoop van NEC: 'Er is een groot verschil, vooral qua tempo'

Falende topaankoop van NEC: 'Er is een groot verschil, vooral qua tempo'

16-07-2016 19:10
4

Het eerste seizoen van Mihai Roman in dienst van NEC werd niet wat de Roemeense spits ervan verwacht had. De aanvaller was de duurste aankoop van vorige zomer, maar hij kon geen moment overtuigen. Komende jaargang wordt alles anders, hoopt Roman. 

"Ik heb wel moeten wennen aan het Nederlandse voetbal. Er is een groot verschil tussen voetballen in Roemenië en Nederland, vooral qua tempo", legt hij uit in gesprek met Voetbal International. 

"Ik ben geblesseerd geweest en heb twee maanden moeten missen. Het was moeilijk om me in de ploeg te spelen. Ik ben me ervan bewust dat dit een belangrijk seizoen voor me wordt. Ik ben vastbesloten te laten zien wie ik ben en waarom ik hier naar toe gekomen ben."

Zijn ambities liegen er niet om. "Voor de korte termijn hoop ik een belangrijke speler voor mijn team te worden door veel doelpunten te maken. Persoonlijk droom ik van de topscorerstitel bij NEC en wil ik met de ploeg aan het eind van het seizoen op een plek staan die goed is voor deelname aan de play-offs om Europees voetbal."