'Zaakwaarnemer brengt Willem II slecht nieuws': 'Hij richt zich op het buitenland'

'Zaakwaarnemer brengt Willem II slecht nieuws': 'Hij richt zich op het buitenland'

05-08-2016 09:49
3

Jan Wuytens heeft zijn zinnen gezet op een buitenlands avontuur. Dat bevestigt zijn zaakwaarnemer in gesprek met Voetbal International. De 31-jarige centrale verdediger verscheurde afgelopen dinsdag zijn contract bij AZ.

"Jan richt zich in eerste instantie op het buitenland", stelt Dick van Burik, de belangenbehartiger van Wuytens. Willem II zou in de Belg de ideale opvolger van aanvoerder Jordens Peters zien, maar die vermeende belangstelling wijst Van Burik van de hand. "We hebben niets van Willem II gehoord."

Wuytens kwam in het verleden uit voor Heracles Almelo en FC Utrecht. Hij verruilde de Domstedelingen in 2013 voor AZ, maar onder trainer John van den Brom kwam hij niet voor in de toekomstplannen van de Alkmaarse club. Met onder anderen Ron Vlaar en Rens van Eijden is de concurrentie fors. Ook Derrick Luckassen en Jop van der Linden lopen nog bij AZ rond.

Willem II dreigt Peters te verliezen aan sc Heerenveen, al zijn er tegenstrijdige berichten over de stand van zaken. De aanvoerder heeft aangegeven dat hij zaterdag tegen Vitesse nog gewoon van de partij is bij de Tricoleres.