Guardiola laat ster weer buiten selectie: Hij wil blijven en vechten

Guardiola laat ster weer buiten selectie: "Hij wil blijven en vechten"

15-08-2016 15:59
6

Yaya Touré blijft vechten voor zijn plek bij Manchester City, ook al lijkt manager Pep Guardiola dit seizoen geen beroep op hem te willen doen. De middenvelder is buiten de Champions League-selectie voor het duel met Steaua Boekarest  gelaten door de Spaanse oefenmeester.

Afgelopen weekend was Touré er ook al niet bij tijdens de Premier League-start tegen Sunderland. Zaakwaarnemer Dmitri Seluk stelt echter dat de 33-jarige Ivoriaan fit is en niet wil opgeven. "Pep is de beste manager ter wereld en ik hoop dat hij Yaya een kans geeft om te bewijzen dat hij nog steeds goed genoeg is voor City", zegt Seluk tegen Sky Sports.

"Yaya is de perfecte prof en hij wil zijn werk doen. City-fans weten dat hij zijn best zal doen. Hij zat niet in de selectie voor Sunderland en Steaua, maar dat is prima. Hij is fit en wil spelen. Guardiola moet nog altijd leren over de spelers die hij beschikbaar heeft. De prestatie tegen Sunderland (2-1, red.) was verre van perfect. Dit is een goed proces voor Yaya. Het geeft hem de kans om op de training en vervolgens in de wedstrijden te laten zien dat hij nog steeds een geweldige speler is. Er is geen sprake van een transfer. Yaya wil blijven en vechten", aldus Seluk over de Ivoriaan die sinds 2010 bij Manchester City speelt.