Van Halst krijgt versterking van andere analist: 'Twente in plaats van PSV'

Van Halst krijgt versterking van andere analist: 'Twente in plaats van PSV'

02-09-2016 17:19
6

Arnold Bruggink gaat aan de slag bij FC Twente. De analist gaat 'meekijken' met voormalig analist Jan van Halst, die directeur is bij de Tukkers. "Zie het als een soort van stage", stelt de voormalig speler van Twente.

Wat Bruggink bij FOX Sports al deed - meekijken met Van Halst - gaat Bruggink ook doen bij Twente? Met een lach: "Bij Twente ga ik dat vrolijk herhalen. Afgelopen seizoen was ik één keer per week bij PSV, toen heb ik meegekeken met de scouting. Daar heb ik het met Gerbrands en Brands over gehad. Vervolgens is het contact met Jan gelegd, want dit was in Eindhoven en ik woon in Enschede. Twente lag veel meer voor de hand."

Wat volgde was een kennismaking met de taken die Van Halst uitvoert in De Grolsch Veste. "Jan zei: kom gewoon kijken. Een beetje sparren en meedoen. Ik hoop daar weer wat op te bouwen", legt Bruggink, die wel actief blijft als analist, uit. "Ik ga geen contract tekenen, niks. Alles op vrijwillige basis. Ik ben blij dat ik die kans krijg, ik wil graag een beetje meedenken en meekijken."