Gullit: Voor die 75.000 euro? Ja, het ging echt om 75.000 euro per jaar

Gullit: "Voor die 75.000 euro? Ja, het ging echt om 75.000 euro per jaar"

07-09-2016 19:43
22

In een uitgebreid interview met The Guardian blikt Ruud Gullit nog één keer terug op de KNVB-soap waar hij de afgelopen weken een hoofdrol in speelde. De oud-international leek assistent-bondscoach te worden bij Oranje, maar op het laatste moment ketste een deal af. 

Gullit werd het met Hans van Breukelen niet eens over een contract. De technisch directeur van de KNVB wilde bepaalde afspraken niet op papier zetten. "Ik moest hem maar vertrouwen. Maar wat als hij ontslagen zou worden, had ik dan de volgende weer moeten vertrouwen?", vertelt Gullit.

"Twee dagen later belde Marco van Basten me bovendien om te vertellen dat hij voor de FIFA gaat werken", vervolgt de analist. "Daar had hij al over gesproken over met Hans, maar die had mij daar niets over gezegd. En dan moet ik hem nog vertrouwen? Ik was woedend."

"'Waarom zou ik het nog doen? Voor die 75.000 euro per jaar? Ja, het ging echt om 75.000 euro per jaar", onthult Gullit. "Ik heb gezegd dat Van Breukelen dat geld mag houden en dat was erg verstandig van mij. Maar: ik ben enorm teleurgesteld over de hele gang van zaken. In Nederland denken we nog steeds dat we alles beter weten. Maar misschien is dat wel helemaal niet zo."