'Technisch onderlegde' De Jong maakt indruk bij NAC: Zo makkelijk voetbalt hij

'Technisch onderlegde' De Jong maakt indruk bij NAC: "Zo makkelijk voetbalt hij"

10-09-2016 10:00
5

NAC Breda speelde vrijdagavond ternauwernood gelijk in het thuisduel met Jong PSV. In de laatste minuut kwamen de Bredanaars op gelijke hoogte, nadat Siem de Jong PSV in de eerste helft met een schitterende vrije trap op voorsprong zette. NAC-speler Gianluca Nijholt was onder de indruk van De Jong.

"Je kunt zien dat hij van een ander niveau is dan de eerste divisie", aldus Nijholt na afloop van de wedstrijd tegenover BN/De Stem. "Zo makkelijk voetbalt hij. Hij is nog niet fit, maar technisch erg onderlegd. Zoals hij de vrije trap binnen schiet is een kwaliteit." Nijholt eiste in de laatste minuten een hoofdrol op door, zij het gemakkelijk, een penalty mee te krijgen. Hierdoor kon NAC via Cyriel Dissels alsnog langszij komen.

"Ik wilde uithalen toen hij (Jordy de Wijs) me op mijn enkel trapte." Ook Nijholt gaf na afloop van het duel toe dat de strafschop makkelijk gegeven was. "Maar het mag ook wel eens meezitten", grapt de speler. Door het gelijkspel in Breda blijven de beloften van PSV aan kop in de Jupiler League met veertien punten uit zes wedstrijden. NAC bezit op haar beurt plek vijf in de competitie met elf behaalde punten.