'Ik denk dat we heel veel respect voor United hebben gehad, maar weinig ontzag'

'Ik denk dat we heel veel respect voor United hebben gehad, maar weinig ontzag'

16-09-2016 09:16
11

Jens Toornstra denkt dat Feyenoord de komende dagen nog wel even nageniet van de Europese zege op Manchester United. De aanvallende middenvelder had er niet veel last van dat De Kuip slechts voor de helft gevuld was en roemt de sfeer in het stadion.

"Dit was een unieke avond denk ik, een Europese avond zoals die kan zijn in Rotterdam", zegt Toornstra tegen Voetbal International. "Je ziet wel netten en dat een deel van het stadion niet gevuld is, maar aan de sfeer heeft het niet gelegen." Gesteund door de Rotterdamse fans, was Feyenoord geen moment onder de indruk van het sterrenensemble van United.

"Ik denk dat we heel veel respect voor Manchester United hebben gehad, maar weinig ontzag. Dat is de juiste instelling", stelt Toornstra. "Je ziet dat ze heel veel kwaliteit hebben, maar gelukkig hebben we ons daar goed tegen kunnen wapenen." Dat Nicolai Jörgensen bij de 1-0 van Tonny Vilhena buitenspel stond, deert Feyenoord niet. "Volgens mij kunnen ze niets meer ongedaan maken, dus dat maakt mij niet uit", lacht Toornstra.

Voor Feyenoord betekent de zege een boost voor het zelfvertrouwen in aanloop naar PSV. "We hebben nu wel maar drie dagen om uit te rusten, maar we gaan zondag zien hoe we er voorstaan", aldus Toornstra. "Het is nu genieten, herstellen en dan zondag weer een mooie wedstrijd", vult Steven Berghuis aan.