Nieuwe sluipschutter helpt Twente aan zeer knappe zege op 'verrassing' ADO

17-09-2016 20:20
15

FC Twente heeft een zeer knappe overwinning geboekt op verrassing ADO Den Haag, dat de eerste weken van de competitie heel goed presteerde. Door onder meer twee goals van sluipschutter Enes Unal werd het 4-1.

Het vernieuwde Twente, natuurlijk zonder FC Twente, maakte een frisse indruk en speelde als het ware met ADO. Ünal was de grote man, maar in zijn schaduw stond ook Kamohelo Mokotjo op. Hij was één van de drijfveren bij uitstek bij de Tukkers, die na een klein kwartier op 1-0 kwamen door City-huurling Ünal. Hij schoot een vrije trap op heerlijke wijze binnen.

Dat was de opmaat voor nog meer moois van de huurling, die voor rust nog een voortreffelijke voorzet van Mokotjo promoveerde tot doelpunt. Ook met het hoofd was Ünal dus trefzeker. ADO kon weinig brengen en besloot de eerste helft met wat druk op Twente, zonder echt goede kansen te creëren. Na rust probeerden de Hagenaars opnieuw de aansluitingstreffer te maken. ADO liep echter in het mes.

Een mooie counter met Bersant Celina, eveneens City-huurling, als eindstation resulteerde in de 3-0 voor Twente. De Tukkers speelden het duel goed uit, al had ook Celina zijn tweede van de avond kunnen maken. De eretreffer van ADO kwam op naam van Kevin Janssen, waarna Mokotjo zijn prima pot bekroonde met de 4-1. Dat was ook de eindstand.