Als het matchfixing was geweest had ik nu niet meer in een Toyota Aygo gereden

"Als het matchfixing was geweest had ik nu niet meer in een Toyota Aygo gereden"

20-09-2016 11:02
12

Kees Heemskerk heeft weleens betere jaren gekend. De doelman van FC Den Bosch, bekend van de megablunder in de bekerwedstrijd van vorig seizoen tegen VVSB, is de meest gepasseerde keeper van het Nederlandse betaald voetbal.

Dat vond het Brabants Dagblad uit. De regionale krant schrijft dat Heemskerk niet te benijden is, want dinsdag staat ook nog het bekerduel met FC Eindhoven op het programma. De gedachten gaan daardoor terug naar zijn bekerblunder van vorig seizoen, tegen de stuntende amateurs van VVSB.

Wedden

Meer odds

"Ik wilde de bal vangen en was al aan het kijken waar ik hem daarna kwijt zou kunnen. Dat moet je dus nooit doen", blikt Heemskerk terug. "Je ogen moeten altijd op de bal gericht zijn. Ik was te gehaast, al met de volgende stap bezig en liet de bal los. Een eenmalige misser, maar wel een blunder die me altijd zal blijven achtervolgen."

Het gevolg: doelpuntenmaker Maikey Parami werd een nationale held. "Ja, terwijl het niet zo bijzonder was wat hij deed. Hij stond op de goeie plek op het goeie moment. Als mijn opa daar had gestaan, had die hem ook gemaakt", aldus Heemskerk, die zelf werd gelinkt aan matchfixing. "Is dat zo? Nou, laat ik daar dit over zeggen. Als het matchfixing was geweest had ik nu niet meer in een Toyota Aygo gereden."