Uit Ajax 1 verdwenen buitenspeler: Ik wil niet op huurbasis ergens heen

Uit Ajax 1 verdwenen buitenspeler: "Ik wil niet op huurbasis ergens heen"

06-10-2016 13:37
23

Vaclav Cerny lijkt nauwelijks in de plannen van Ajax-trainer Peter Bosz voor te komen. Nadat hij in de voorbereiding nog regelmatig een kans kreeg, moet de Tsjech het nu vooral doen met optredens voor Jong Ajax in de Jupiler League.

Een vertrek op huurbasis overweegt Cerny echter niet. "Ik ben achttien jaar, ik heb geen haast. Als ik een kans krijg van de coach zal ik die grijpen", laat de buitenspeler weten aan iSport. "Overhaaste beslissingen moet ik niet nemen. Ik wil niet op huurbasis ergens heen. Ik zou niet weten waar ik me sneller kan ontwikkelen. Het is aan mij hoe ik ga presteren."

Cerny ziet zijn rol bij Jong Ajax als iets positiefs. "Het niveau in de Jupiler League is net zo hoog als die van de Tsjechische competitie, misschien nog hoger. Ik speel twee keer in de week negentig minuten. Dat is een goede indicator voor de coach. Op onze wedstrijden komen drie- tot vijfduizend man af. Bij NAC Breda zitten er vijftienduizend mensen. Dat is fantastisch."

Cerny heeft het ook over de nieuwe trainer, Peter Bosz. "Met Frank de Boer had ik een geweldige relatie. Een nieuwe coach is iets anders, sommige details zijn anders", zegt de jeugdinternational van Tsjechië. "Aan het begin van de voorbereiding begon ik in de basis. Toen stopte dat plotseling en moest ik vechten voor mijn kans. De coach zei dat dit niet het einde is en dat ik terug kan komen."