Spelersrapport Oranje: middenvelders spelen zwak, back blinkt wederom uit

Spelersrapport Oranje: middenvelders spelen zwak, back blinkt wederom uit

10-10-2016 22:45
68

Waar Oranje vrijdag nog een uitstekende zege op Wit-Rusland (4-1) boekte, ging het tegen Frankrijk veel moeizamer. In de Amsterdam Arena werd de WK-kwalificatiewedstrijd met 0-1 beslist in het voordeel van de Fransen. VoetbalPrimeur maakt rapport op.

Maarten Stekelenburg – 6: Kreeg wederom de voorkeur boven Jeroen Zoet. Oogde zeer ongelukkig bij de 0-1 van Pogba, maar herstelde zijn miskleun door in de tweede helft tweemaal goed in te grijpen.

Rick Karsdorp – 7,5 Wat speelde Karsdorp weer lekker! Was koelbloedig, zat er vaak goed tussen en was ook aanvallend weer gevaarlijk met rushes langs de rechterflank. 

Jeffrey Bruma - 6: Leidde de 0-1 in met een foute inspeelpass. Zat er verder geregeld prima tussen en stuurde af en toe de buitenspelers weg met goede crosspasses.

Virgil van Dijk – 7: Speelde een dijk van een wedstrijd. Had goede ingrepen en liet zich niet weg zetten door de sterke Fransen. Leed tot slot weinig balverlies, in tegenstelling tot veel van zijn ploeggenoten.

Daley Blind - 6,5: Degelijke wedstrijd van Blind. Viel op door goede tackles en combinaties met Manchester United-ploeggenoot Memphis Depay. 

Davy Pröpper – 6: Begon twijfelachtig aan het duel, maar liet zich in de tweede helft steeds meer zien. De PSV'er gooide alle schroom van zich af en liet met vlagen zijn creativiteit zien.

Kevin Strootman - 5,5: Matig duel van Strootman, die nota bene de aanvoerdersband droeg. Leed veel balverlies en gaf bij de 0-1 Pogba alle tijd om uit te halen.

Georginio Wijnaldum - 5,5: Was Wijnaldum wel wakker? De Liverpool-middenvelder was erg slordig in balbezit en was telkens een stap te laat. Dat moet beter.

Quincy Promes - 6: Moest al na vijftien minuten het veld verlaten door een blessure. Liet in dat eerste kwartier echter niet veel zien. Treurige avond voor de buitenspeler.

Vincent Janssen - 6,5: Zeker geen onaardig duel van Janssen. De Franse verdedigers hadden hun handen vol aan de aanvaller van Tottenham Hotspur. Verdiende een strafschop na een overduidelijke handsbal van Koscielny, maar kreeg deze niet.

Davy Klaassen - 6: Begon als linkervleugelaanvaller maar mocht het na de blessure van Promes op rechts proberen. De Ajax-aanvoerder moest duidelijk wennen en kon dan ook geen potten breken.

Invallers:
Memphis Depay - 6,5: Kwam al snel in de ploeg door de vroege blessure bij Promes. Kwam geregeld met leuke acties langs zijn tegenstanders en had dé kans op de gelijkmaker. De aanvaller schoot echter hard tegen doelman Lloris op.

Bas Dost - Speelde te kort voor een beoordeling

Jetro Willems - Speelde te kort voor een beoordeling