Blind verheugt zich op duel met 'topland': Het is altijd een speciaal affiche

Blind verheugt zich op duel met 'topland': "Het is altijd een speciaal affiche"

18-10-2016 20:28
3

Danny Blind heeft nog altijd een dubbel gevoel als hij terugdenkt aan de voorbije interlandperiode. Het Nederlands elftal won met 4-1 van Wit-Rusland, maar ging vervolgens met 0-1 onderuit tegen Frankrijk.

"Ik heb een goed gevoel over hoe er gewerkt is, we krijgen weer wat kleur op de wangen, maar het gaat om de punten", zegt Blind tegen OnsOranje. "Die lopen niet conform met hoe we gepresteerd hebben. Ik vind dat we goed hebben gespeeld, dan had je liever zes dan vier punten gehad."

Wedden

Meer odds

De eerstvolgende test voor Oranje is een oefenduel met België op 9 november. "Wedstrijden tegen België zijn altijd interessante meetings", stelt de bondscoach. "België is op dit moment top, het staat tweede op de FIFA-ranking. Het is altijd een speciaal affiche." De laatste derby vond in 2012 plaats, toen België met 4-2 won. In totaal won Oranje 55 keer, verloor 41 keer en speelde 29 keer gelijk.

Blind kijkt echter ook al verder, naar het treffen met Luxemburg vier dagen later. "Alles staat in het teken van de kwalificatiecampagne voor het WK. De punten moeten tegen Luxemburg gehaald worden."