Alle druk op de schouders van Lukaku: We hebben meer scorende spelers nodig

Alle druk op de schouders van Lukaku: "We hebben meer scorende spelers nodig"

20-10-2016 19:03

Romelu Lukaku is met zes doelpunten in acht wedstrijden voor Everton aan een geweldig seizoen bezig. De Rode Duivel is dé gevaarlijkste man bij The Toffees, maar naar scorende ploeggenoten is het zoeken. Manager Ronald Koeman wil daar verandering in zien.

"Je hebt natuurlijk graag wat meer spelers in je team die kunnen scoren", vertelt Koeman op een persconferentie. "Normaal gezien creëren we ook genoeg kansen om te scoren." Toch is Lukaku bijna de enige speler bij Everton die scoort. "De productiviteit van Lukaku is momenteel bijzonder hoog. De spelers rond hem moeten op aanvallend vlak meer laten zien."

Wedden

Meer odds

Omdat Lukaku de enige spits is die scoort bij Everton, wordt er ook heel veel van hem verwacht. "Dat zorgt niet voor extra druk bij hem", zegt Koeman. "Hij kent de druk, hij is een doelpuntenmaker. Hij heeft dat al vaak laten zien. Maar het is altijd goed om meer spelers te hebben die kunnen scoren. We moeten niet enkel op Lukaku rekenen", besluit de oud-trainer van onder meer Feyenoord.