'Transferwaarde van Ajax-drietal keldert van zestig miljoen naar twintig miljoen'

'Transferwaarde van Ajax-drietal keldert van zestig miljoen naar twintig miljoen'

31-10-2016 06:59
24

De kans bestaat dat de situatie tussen Anwar El Ghazi en Peter Bosz een vervelend financieel staartje krijgt voor Ajax. De aanvaller werd door de Ajax-trainer om disciplinaire redenen uit de selectie gezet en moet maandag op het matje komen bij de directie om zich te verantwoorden.

El Ghazi is slachtoffer geworden van de moordende concurrentie bij Ajax en ging vrijdag op de training over de schreef nadat hij te horen kreeg dat hij niet bij de wedstrijdselectie voor het duel met Excelsior (1-0) zat. 'En dus was het wachten op de eerste kikker die uit de kruiwagen zou springen', schrijft De Telegraaf.

De ochtendkrant meldt dat Ajax-coach Peter Bosz een groot financieel risico neemt door ook van leeftijdsgenoten Riechedly Bazoer, Kenny Tete en Jaïro Riedewald reserves te maken. Bazoer, Tete en El Ghazi werden afgelopen zomer volgens de krant gezamenlijk ingeschat op zestig miljoen euro aan transferwaarde.

Die waarde zakt nu aanzienlijk doordat Bosz reservespelers van ze gemaakt heeft. De krant stelt dat Marc Overmars goede zaken doet 'als hij nog twintig miljoen binnenhaalt' in januari. Dan is hij 'een uitstekende verkoper'.