'Ik ben vastbesloten weer de speler te laten zien die ik bij PSV en Vitesse was'

'Ik ben vastbesloten weer de speler te laten zien die ik bij PSV en Vitesse was'

Gepubliceerd: zondag 8 januari 2017 om 07:42zo 08-01-2017 om 07:42

Zakaria Labyad is terug in de Eredivisie. FC Utrecht legde hem deze week vast tot medio 2020, waardoor de aanvallende middenvelder op zoek kan naar sportief eerherstel.

Labyad speelde de laatste twee seizoenen slechts twee wedstrijden, maar door zijn contractontbinding bij Sporting Portugal had hij over belangstelling niet te klagen. "Ik kon bij genoeg subtoppers in Frankrijk en Spanje tekenen, maar ik wilde per se terug naar Nederland", zegt hij in het Algemeen Dagblad. "In Nederland kennen ze mijn kwaliteiten beter dan waar dan ook. Ik ben vastbesloten weer de Zakaria Labyad te laten zien die ik bij PSV en Vitesse was."

Erik ten Hag, trainer in Utrecht, speelde een grote rol in de keuze van Labyad. "Met Fred Rutten heeft hij me bij PSV volwassen gemaakt. Voetballend en mentaal. Ik kwam er als zestienjarige in het eerste. Mensen vergeten weleens wat er dan op je af komt allemaal. Bij PSV móet je kampioen worden, de druk is groot. Maar ik heb er dankzij deze twee trainers wel geleerd voor mezelf op te komen en me staande te houden."

Ten Hag heeft zin in de uitdaging om Labyad weer aan het voetballen te krijgen. "Al zal hij het bovenal zelf moeten doen. En bestrijd ik dat hij een lastpak is. Daar heb ik nooit iets van gemerkt bij PSV", zegt de trainer. "Mensen plakken zo makkelijk stempels. Hij is een aardige jongen die qua talent voorbestemd was voor de top. Maar door omstandigheden is het anders gelopen."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws