Cocu streng voor PSV: Dan hebben we gefaald. Met z'n allen

Cocu streng voor PSV: "Dan hebben we gefaald. Met z'n allen"

11-01-2017 17:35
9

PSV-trainer Phillip Cocu hoopt in de tweede seizoenshelft te kunnen profiteren van eventuele kampioensstress bij Feyenoord. Daardoor zou zijn ploeg terug in de strijd om de titel kunnen keren.

"Er kan een situatie ontstaan waarin dat een rol gaat spelen", zegt Cocu in gesprek met de NOS over mogelijke kampioensstress in Rotterdam. "Wij hebben meer ervaring dan Feyenoord als het gaat om titelgevechten. Maar ook de onderlinge wedstrijden zijn daarin erg belangrijk." Cocu is helder in zijn doelstelling: "Als we geen kampioen worden, hebben we gefaald. Met z'n allen."

De PSV-trainer beseft dat de eerste seizoenshelft geen succes was in Eindhoven, maar benadrukt dat in de titelstrijd nog alles open ligt. "De schade is beperkt gebleven. We staan niet waar we willen staan. Aan de andere kant: we hebben iets om voor te vechten. Dat moet motivatie geven. Bovendien hebben we in het verleden bewezen dat we in de tweede seizoenshelft sterk terug kunnen komen. Dat is geen garantie voor nu, maar het moet wel vertrouwen geven. Bij deze stand is nog heel veel mogelijk", aldus Cocu.