Gudde verdedigt Feyenoord-plannen: 'Een verantwoord en kansrijk plan'

Gudde verdedigt Feyenoord-plannen: 'Een verantwoord en kansrijk plan'

woensdag 11 januari 2017 om 18:08

Feyenoord heeft hoge verwachtingen van Feyenoord City. Algemeen directeur Eric Gudde vergelijkt de plannen op Zuid met de bouw van de huidige Kuip, de Erasmusbrug en Rotterdam Centraal.

"Eerdere projecten die de stad groot hebben gemaakt", aldus Gudde op de nieuwjaarsreceptie, geciteerd door het Algemeen Dagblad. De gemeenteraad hakt in april een knoop door over een bijdrage aan het toekomstige stadion aan de Maas, te weten veertig miljoen euro aan aandelen. Uiteindelijk moet er 365 miljoen op tafel komen om de kosten te dekken.

"Een verantwoord en kansrijk plan", stelt Gudde, die erop wees dat in het seizoen 2022/'23 de verhuizing een feit moet zijn. "We moeten nog geduld hebben met de realisatie maar dan hebben Rotterdam en Feyenoord ook iets staan." De komende vijf jaar zal er desondanks nog worden geïnvesteerd in het huidige onderkomen.

"Helemaal zeker is het nog niet, maar de kans is groot dat er komende zomer aan de gele zijde op verzoek van supporters enkele vakken met zogenaamde railseats verrijzen", zegt Gudde over de plannen voor de huidige Kuip. "Formeel zitplaatsen, maar in gebruik staanplaatsen."

Lees meer over:EredivisieFeyenoord

Login of registreer om een bericht te plaatsen

woensdag 11 januari 2017 om 18:21
Toeval of niet, maar met de huidige Kuip, de Erasmusbrug en Rotterdam Centraal heeft Eric Gudde geen bemoeienis mee gehad en wat een succes is het geworden. Eric Gudde is op
17 december 2007 aangesteld om een nieuwe Kuip te bouwen, anno 2017 staat er nog helemaal niets dank zij Eric Gudde. Feyenoord is dan wel weer financieel gezond maar veel mensen vragen zich af of dit wel de verdienste is van Eric Gudde. Het waren voornamelijk de vrienden van Feyenoord die de club weer gezond hebben gemaakt.
Vind ik leuk
woensdag 11 januari 2017 om 18:26
Helemaal mee eens
Vind ik leuk
cj_fey +69
woensdag 11 januari 2017 om 18:41
en laten die nou net TEGEN de plannen zijn
Vind ik leuk
HanV +449
woensdag 11 januari 2017 om 19:41
In ruil voor 49% van de aandelen en twee commissarisplaatsen. Aandelen zijn geen schuld.
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws