Gudde verdedigt Feyenoord-plannen: 'Een verantwoord en kansrijk plan'

Gudde verdedigt Feyenoord-plannen: 'Een verantwoord en kansrijk plan'

woensdag 11 januari 2017 om 18:08

Feyenoord heeft hoge verwachtingen van Feyenoord City. Algemeen directeur Eric Gudde vergelijkt de plannen op Zuid met de bouw van de huidige Kuip, de Erasmusbrug en Rotterdam Centraal.

"Eerdere projecten die de stad groot hebben gemaakt", aldus Gudde op de nieuwjaarsreceptie, geciteerd door het Algemeen Dagblad. De gemeenteraad hakt in april een knoop door over een bijdrage aan het toekomstige stadion aan de Maas, te weten veertig miljoen euro aan aandelen. Uiteindelijk moet er 365 miljoen op tafel komen om de kosten te dekken.

"Een verantwoord en kansrijk plan", stelt Gudde, die erop wees dat in het seizoen 2022/'23 de verhuizing een feit moet zijn. "We moeten nog geduld hebben met de realisatie maar dan hebben Rotterdam en Feyenoord ook iets staan." De komende vijf jaar zal er desondanks nog worden geïnvesteerd in het huidige onderkomen.

"Helemaal zeker is het nog niet, maar de kans is groot dat er komende zomer aan de gele zijde op verzoek van supporters enkele vakken met zogenaamde railseats verrijzen", zegt Gudde over de plannen voor de huidige Kuip. "Formeel zitplaatsen, maar in gebruik staanplaatsen."

Lees meer over:EredivisieFeyenoord

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws

Gudde verdedigt Feyenoord-plannen: 'Een verantwoord en kansrijk plan'