Ook AZ-spits zorgt voor ophef in Deventer: 'Misschien is het mijn postuur'

Ook AZ-spits zorgt voor ophef in Deventer: 'Misschien is het mijn postuur'

13-01-2017 23:09
7

Wout Weghorst kreeg vrijdag een gele kaart in de wedstrijd tussen Go Ahead Eagles en AZ. De spits van de Alkmaarders is niet blij met zijn prent en het optreden van scheidsrechter Danny Makkelie.

Weghorst mengde zich in Deventer in een opstootje tussen ploeggenoot Alireza Jahanbakhsh en Go Ahead-speler Rochdi Achenteh. Trainer John van den Brom vond het 'dom', maar daar is de hoofdpersoon het niet mee eens. "Absoluut niet", zegt hij tegen FOX Sports. "Het is het derde moment met die speler. Volgens mij is het gewoon een slaande beweging."

"Vervolgens gaan zij met de koppen tegen elkaar", vervolgt Weghorst. "Dan ga ik er in volle sprint op af, maar dat is meer om die jongens uit elkaar te halen en rust te creëren. Maar hij (Makkelie, red.) ziet mij aankomen en geeft gelijk geel. Ik zeg verder niets, doe verder niets, misschien is het mijn postuur. Ik heb het idee dat ik mijn teamgenoot daar moet beschermen. Het was niet de eerste keer."

Weghorst is kritisch op Makkelie. "Hij moet gewoon eerder ingrijpen, waarmee je dit soort situaties voorkomt." De spits had even voor het incident AZ op voorsprong gezet. Uiteindelijk wonnen de Alkmaarders met 1-3.