In het kort: Dost maakt er opnieuw twee, Gala wint bij debuut Rodrigues

In het kort: Dost maakt er opnieuw twee, Gala wint bij debuut Rodrigues

14-01-2017 22:40

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Dubbeslag Dost niet genoeg voor Sporting
Bas Dost blijft maar scoren voor zijn werkgever Sporting Portugal. Een week geleden was de Oranje-aanvaller twee keer trefzeker tegen Feirense, ook tijdens het duel met Chaves liet Dost het net tweemaal bollen. Zijn goals waren niet genoeg voor de zege. De wedstrijd eindigde namelijk in 2-2. De topscorer van de Primeira Liga staat inmiddels op 15 goals in 15 competitieduels. 

Rodrigues debuteert, Galatasaray 
Garry Rodrigues maakte zaterdagavond zijn debuut voor Galatasaray en was direct belangrijk voor de Turkse topclub. De van PAOK overgekomen aanvaller kwam na de rust in het veld tegen Konyaspor en uit zijn voorzet tekende Sabri Sarioglu voor de enige treffer van de wedstrijd: 0-1. Nigel de Jong en Wesley Sneijder stonden in de basis bij Galatasaray, dat door de overwinning is opgeklommen naar de tweede plek in de Süper Lig. 

Atlético boekt zuinige overwinning
Atlético Madrid heeft zaterdagavond de derde zege op rij geboekt in de Primera Division. Nicolás Gaitán werd in Madrid matchwinner tegen Real Betis: 1-0. Bij de gasten stond Ryan Donk in de basis. De Nederlandse verdediger speelde een ongelukkige rol bij de enige treffer van de wedstrijd. Donk werkte een voorzet verkeerd weg, in de voeten van Gaitán. Atlético staat op de vierde plek met 34 punten. FC Barcelona, de nummer twee, heeft er vier meer. Die ploeg won eerder op de dag met 5-0 van Las Palmas. Real Madrid gaat zondag op bezoek bij nummer twee Sevilla. 

Gabon en Guinee-Bissau beginnen met remise
De eerste wedstrijd op de Afrika Cup is geëindigd in een remise. De clash tussen Gabon en Guinee-Bissau in Groep A eindigde in 1-1. Vedette Pierre-Emerick Aubameyang tekende voor de eerste treffer van het toernooi. Guinee-Bissau kwam in de allerlaatste minuut op gelijke hoogte via Juary. Burkina Faso en Kameroen hebben om 20.00 uur afgetrapt.