Ajax wil verlengen: Op dit moment zijn er veel redenen om te blijven

Ajax wil verlengen: "Op dit moment zijn er veel redenen om te blijven"

18-01-2017 16:30
10

Lasse Schöne neigt naar contractverlenging bij Ajax. Marc Overmars, directeur spelersbeleid in Amsterdam, knoopte in de winterstop een eerste gesprek aan met de Deen, die positief is.

"Ze zeggen dat dan de jaartjes gaan tellen, maar ik ben nog lang niet klaar, hoor. Een jaartje of vijf wil ik zeker nog wel op een leuk niveau spelen", zegt Schöne (30) in Voetbal International. "Onlangs heb ik een voorstel ontvangen om mijn aflopende contract te verlengen. Natuurlijk is dat mooi, het voelt als waardering voor mijn spel. Ik heb het ook gewoon goed naar mijn zin bij Ajax."

De allrounder van Ajax gaat bovendien niet over één nacht ijs áls de kans op sportieve en financiële verbetering zich voordoet. "In een beslissing neem ik alles mee. Dat is ook een reden waarom ik een wintertransfer nooit zie zitten. Een tussentijdse transfer, alles overhoop gooien en je halsoverkop elders vestigen, dat lijkt me niets. Het totale plaatje moet kloppen."

"Op dit moment zijn er veel redenen om te blijven", erkent Schöne. "Mijn nieuwe rol, onder een trainer die het in me ziet zitten, noem maar op. Maar je kunt ook denken dat het nog een laatste goede kans is om eens ergens anders te kijken. Daarbij haal ik me niets geks in mijn hoofd hoor, de Engelse top zit echt niet op mij te wachten. Maar een ander avontuur lonkt misschien wel."