Update: Koeman rolt rode loper uit voor Deulofeu: 'Moeilijke situatie'

Update: Koeman rolt rode loper uit voor Deulofeu: 'Moeilijke situatie'

19-01-2017 15:14
77

Ajax zag eind december een toenadering voor Gerard Deulofeu van Everton mislukken, maar heeft volgens de Telegraaf 'toch een voet tussen de deur' over een mogelijke transfer van de Spanjaard. Ondertussen is de club ook nog altijd bezig met David Neres van Sao Paulo. 

Everton wil de 22-jarige Deulofeu deze transferperiode liever verkopen dan verhuren. Ajax zal diep in de buidel moeten tasten voor hem: de Spanjaard met een FC Barcelona-verleden is voor ruim tien miljoen euro op te halen bij de club van Ronald Koeman. Er zijn meer clubs geïnteresseerd in Deulofeu, die zelf wel openstaat voor Ajax.

De Amsterdammers lijken in ieder geval bereid om flink te betalen voor een nieuwe vleugelspeler. Ook de andere optie, David Neres, moet meer dan tien miljoen euro kosten. Het eerste bod van Ajax dat al boven de tien miljoen lag is afgewezen door zijn club Sao Paulo. Er wordt volgens de Telegraaf nog altijd gesproken en mocht er een akkoord komen, dan zal Neres door het Zuid-Amerikaans kampioenschap onder 20 jaar pas na deze maand naar Amsterdam komen.

Update 15.14: Koeman steekt het niet onder stoelen of banken: Deulofeu mag deze maand vertrekken bij Everton. Dat heeft de Nederlandse manager donderdagmiddag laten weten tijdens een persconferentie. Koeman noemt de situatie van de Spaanse aanvaller 'moeilijk'.