Update: Groningen is transfer aan het afronden: Ik acht de kans redelijk groot

Update: Groningen is transfer aan het afronden: "Ik acht de kans redelijk groot"

19-01-2017 21:04
6

Ook Danny Hoesen vertrekt bij FC Groningen. De 26-jarige spits zet zijn carrière voort bij San José Earthquakes, een club uit de Amerikaanse competitie. 

Dat meldt RTV Noord. Peter Jeltema, manager technische zaken van Groningers, wil de overgang van Hoesen nog niet bevestigen. Wel laat hij weten dat Hoesen donderdagmiddag afwezig was op de training. "Wij hebben Danny toestemming gegeven zich te oriënteren op een andere club", zegt hij tegen het eerdergenoemde medium RTV Noord claimt dat Hoesen er persoonlijk al uit is met de Amerikaanse club.

Wedden

Meer odds

Als de transfer definitief wordt, is het deze transferperiode de tweede keer dat Groningen zaken doet met een Amerikaanse club. Eerder verkochten de Groningers namelijk al Albert Rusnák aan Real Salt Lake. Sterker nog, Hoesen kan de vierde Groninger worden die in een jaar tijd de overstap naar de Amerikaanse competitie maakt. Naast Rusnák gingen Johan Kappelhof en Michael de Leeuw hem voor. Zij verkasten naar Chicago Fire.

Hoesen hoopt zijn carrière in Amerika nieuw leven in te blazen. Bij Groningen kon hij onder Ernest Faber geen basisplaats afdwingen. Hij verloor de concurrentiestrijd van de Noor Alexander Sorloth. Faber bevestigde onlangs al dat Hoesen weg mocht.

Update 21.04: Hoesen gaat inderdaad de overstap maken naar San José Earthquakes. Groningen-directeur Hans Nijland bevestigt dat in gesprek met FOX Sports. "Ik acht de kans redelijk groot dat het rondkomt. De laatste formaliteiten worden nu afgerond", zegt hij.