Pastoor naar de tribune gestuurd: 'Het gaat om profvoetbal, niet een dagje uit'

Pastoor naar de tribune gestuurd: 'Het gaat om profvoetbal, niet een dagje uit'

21-01-2017 22:15
6

Alex Pastoor werd zaterdag in de slotfase van het duel tussen AZ en Sparta naar de tribune gestuurd. De oefenmeester van de Rotterdammers wond zich in Alkmaar flink op over de arbitrage.

"Ik kon geen contact krijgen met de vierde official en dat irriteerde me", verklaart Pastoor tegenover FOX Sports. "Ik had wat vragen, maar daar kreeg ik geen antwoord op. Dat vond ik behoorlijk amateuristisch. Het gaat om professioneel voetbal, niet om zomaar een dagje uit." Scheidsrechter Dennis Higler was echter niet gediend van de uitspatting en stuurde hem weg.

Pastoor was niettemin blij met het punt. "Het zorgde voor extra ontlading, omdat de gelijkmaker in de slotfase viel. We hebben hier 75 minuten goed gespeeld. Alleen in het eerste kwartier na de rust liepen we te veel achteruit en hielden we de bal te weinig in de ploeg. Maar we kunnen met een goed gevoel toewerken naar de bekerwedstrijd dinsdag bij FC Volendam."

Collega John van den Brom wil juist dat zijn ploeg in de KNVB-beker, woensdag thuis tegen sc Heerenveen, revanche neemt voor de mindere wedstrijd tegen Sparta. "We waren het grootste deel van de wedstrijd niet bij de les. Een overwinning was te veel voor ons geweest. Sparta heeft een verdiend punt gepakt. Alles wat wij wilden lieten zij zien."