Update: Ongenda luidt Eredivisie-transfer in met afscheidsrede bij PSG

Update: Ongenda luidt Eredivisie-transfer in met afscheidsrede bij PSG

23-01-2017 10:42
16

PEC Zwolle heeft de beste papieren voor de komst van Hervin Ongenda. De 21-jarige aanvaller is overbodig bij Paris Saint-Germain en mag praten met andere clubs.

Anderhalve week geleden meldde Le Parisien dat Nederlandse clubs in de markt zijn voor Ongenda, zonder met namen te komen. PEC Zwolle is waarschijnlijk de grootste kanshebber. De Stentor meldt zondag dat de nummer vijftien van de Eredivisie, die zaterdagavond met 1-2 won van ADO Den Haag, 'serieuze interesse' heeft in de aanvaller van Paris Saint-Germain.

Fanaccount ForzaPECZwolle gaat op Twitter nog een stapje verder. Zij schrijven dat Ongenda mogelijk maandag al wordt gepresenteerd in Zwolle. Het lijkt er niet op dat PEC een geldbedrag moet overmaken naar PSG, waar Patrick Kluivert als technisch directeur over het transferbeleid gaat.

Ongenda speelt voornamelijk als linksbuiten, maar kan op alle posities voorin uit de voeten. PSG-trainer Unai Emery deed dit seizoen in de Ligue 1 nog geen beroep op het jeugdproduct van de club. In de vorige jaargang kwam de vleugelaanvaller vijf competitieduels in actie, waarin hij één keer scoorde.

Update 23.31: Ongenda lijkt daadwerkelijk de overstap te gaan maken naar PEC. Diverse media melden dat de jonge aanvaller maandag met zijn vader afreist naar Overijssel. De partijen zijn inmiddels al 'in verre onderhandeling'. Ook onder meer Club Brugge was in de markt voor Ongenda.

Update 23/1 10.42: Hervin Ongenda laat maandagochtend via Instagram al weten dat zijn avontuur bij Paris Saint-Germain eindigt. Daarmee lijkt hij een transfer naar PEC Zwolle, dat goede papieren heeft, in te luiden. 'Mijn avontuur in Parijs eindigt vandaag met enige spijt, maar dat is het leven!', meldt Ongenda, die sinds 2005 rondliep bij de club.