Schöne verbaast zichzelf en hoort spreekkoortje: 'Schöne bedankt, prima'

Schöne verbaast zichzelf en hoort spreekkoortje: 'Schöne bedankt, prima'

22-01-2017 14:53
3

De gemiste penalty van Lasse Schöne leek Ajax op te breken op bezoek bij FC Utrecht, maar de Deen herstelde zijn fout en loodste zijn ploeg naar de drie punten. Na afloop is hij opgelucht.

"Het paste precies", lacht Schöne, die zich tien minuten voor tijd met een wereldgoal tot matchwinner kroonde, tegenover FOX Sports. "Hij zat er goed in, maar dat mocht ook wel na die misser. Dit is lekker. Ik stond buiten de zestien en dan hoop je dat de bal wordt weggekopt."

Over zijn penalty was hij logischerwijs minder te spreken. "Die moet er gewoon in." Het excuus dat hij lang moest wachten, weigert Schöne. "Ik wist eigenlijk wel zeker dat de keeper rechts van mij zou duiken, dus ik dacht: ik schiet 'm door het midden. Ik verbaasde mezelf dat ik zo hard en hoog schoot. Dat was niet de bedoeling." Met een glimlach. "Waarom makkelijk doen als het moeilijk kan?"

Schöne hoorde de Utrecht-supporters roepen na zijn gemiste penalty. "Ja, ik hoorde 'Schöne bedankt' toen het nog 0-0 stond. Maar dat hoort erbij als je uit speelt. Dat soort dingen zijn hartstikke leuk. Prima."