Knotsgek duel in Eindhoven: PSV wint na hattrick Reza en zoveelste gemiste penalty

22-01-2017 18:36
119

PSV heeft zondag een knotsgekke overwinning geboekt op sc Heerenveen. In Eindhoven werd het 4-3 voor de thuisploeg. PSV keek in de 88e minuut nog tegen een achterstand aan. Reza Ghoochannejhad tekende namens de gasten voor een hattrick.

Heerenveen kwam snel op voorsprong in Eindhoven. Na een héérlijke assist van Sam Larsson was het Ghoochannejhad die voor de eerste keer de treffer overhaalde. Nog voor de pauze knokte de thuisploeg zich terug. Eerst was het Davy Pröpper die profiteerde van een inschattingsfout van Erwin Mulder en binnenkopte vanaf de rand van het strafschopgebied. Vlak voor de pauze werd het 2-1. Jetro Willems slingerde de bal voor, Luuk de Jong kopte door en Gaston Pereiro maakte het van dichtbij af.

Tot zondagmiddag incasseerde PSV in achttien competitieduels slechts acht doelpunten. Daar kwamen er na de pauze in het Philips Stadion een paar bij. De tweede goal van Ghoochannejhad viel in de 54e minuut. Op het randje van buitenspel ontving de Iranese spits de bal en met links klopte hij Jeroen Zoet in de verre hoek.

In de 76e minuut kreeg PSV een gouden kans om opnieuw op voorsprong te komen. De bal ging op de stip na een overtreding op De Jong. Pereiro ging achter de bal staan, Mulder keerde de inzet van de linkspoot. Inmiddels heeft PSV sinds december 2015 al veertien (!) penalty's gemist. De misser van Pereiro kreeg even later een extra wrange nasmaak, toen Ghoochannejhad zijn hattrick voltooide met een fraaie kopbal.

Dankzij een knotsgekke slotfase kwam het tóch nog goed voor de thuisploeg. Marco van Ginkel tikte van dichtbij binnen en een minuut later was het Moreno die het Eindhovense publiek gek maakte. Door de spectaculaire zege blijft de achterstand op koploper Feyenoord beperkt tot acht punten.