Open sollicitatie van Vleminckx voor Eredivisie-terugkeer: 'Ze mogen bellen'

Open sollicitatie van Vleminckx voor Eredivisie-terugkeer: 'Ze mogen bellen'

24-01-2017 23:36
3

Als NEC op zoek is naar een aanvallende versterking, dan staat Björn Vleminckx vooraan in de rij. De blonde ex-spits van de Nijmegenaren, die ooit met 23 goals Eredivisie-topscorer werd, verscheen zondag voor het duel met Roda JC weer eens in De Goffert.

Momenteel staat hij onder contract bij Royal Antwerp FC, een club van het tweede niveau in België. Als NEC hem wil hebben, hapt Vleminckx dan toe? "Ik denk het wel, ja", zegt de spits tegenover NEC TV. Ze mogen me altijd bellen. Ik heb net ook met de directeur gesproken. Ik zit goed waar ik zit, maar als NEC een aanbieding doet, dan is het altijd leuk om terug te komen. Ik ben nog altijd niet versleten. Dus wie weet."

Vleminckx wordt in ieder geval nog volop herkend in Nijmegen. "Ik heb een kop om niet snel te vergeten, natuurlijk. De mensen herkennen me wel, omdat ik twee leuke jaren heb gehad. Ik ben een man van het volk. Dat wordt niet snel vergeten denk ik." Waar hij vooral aan wordt herinnerd? "De biertjes na de wedstrijden, denk ik, haha." Overigens staat Vleminckx nog een tijdje aan de kant. De aanvaller scheurde onlangs de mediale band in zijn rechterknie en moet nog zeker anderhalve maand revalideren.