Zesde competitiezege op rij Feyenoord: gehele aanval scoort en blinkt uit

Zesde competitiezege op rij Feyenoord: gehele aanval scoort en blinkt uit

29-01-2017 18:34
35

Feyenoord heeft zondagmiddag de zestiende competitiezege van het seizoen geboekt. NEC werd in De Kuip met 4-0 verslagen. Steven Berghuis, Eljero Elia en Nicolai Jörgensen (tweemaal) scoorden. De formatie van trainer Giovanni van Bronckhorst herstelde zich daarmee van de pijnlijke bekeruitschakeling tegen Vitesse, eerder deze week. 

In eigen stadion had Feyenoord weinig te duchten van de gasten uit Nijmegen, die in de openingsfase van het duel overigens wel een goede kans kregen. Mohamed Rayhi schoot de bal hard tegen doelman Brad Jones aan. Berghuis, die het op zijn heupen had, brak de wedstrijd open na een halfuur voetbal. Elia speelde zichzelf op links vrij met een heerlijke beweging en slingerde de bal voor. Zijn collega-aanvaller schoot raak. 

Ook na de pauze had de thuisploeg de controle. Bij de 2-0 was Elia niet aangever, maar afmaker. Aanvoerder Dirk Kuyt speelde Elia vrij en de buitenspeler schoot laag en hard raak. Joris Delle kon de inzet niet keren. Feyenoord slaagde er lange tijd niet in om het krachtsverschil uit te drukken in doelpunten, tót de 87e minuut. Invaller Bart Nieuwkoop gaf voor vanaf rechts en Jörgensen prikte behendig binnen.

Ook het slotakkoord kwam op naam van de Eredivisie-topscorer. Bilal Başaçıkoğlu dacht raak te koppen, maar de Deense spits gaf op de doellijn het laatste tikje. Jörgensen staat nu op veertien competitiedoelpunten. Door de simpele zege is het gat naar nummer twee Ajax weer vergroot naar vijf punten.