Update: 'Lazio start transferspel: bod op Hoedt resoluut van tafel geveegd'

Update: 'Lazio start transferspel: bod op Hoedt resoluut van tafel geveegd'

30-01-2017 09:55
10

Wesley Hoedt mag zich mogelijk opmaken voor een droomtransfer naar de Premier League. Leicester City heeft een miljoenenbod uitgebracht op de verdediger van SS Lazio.

Dat melden verschillende media in Engeland, waaronder het doorgaans goed ingevoerde Sky Sports. Leicester heeft 10,5 miljoen euro geboden voor Hoedt, die anderhalf jaar geleden transfervrij de overstap maakte van AZ naar Lazio. In Italië maakt hij regelmatig minuten, maar een vaste basisplaats heeft hij niet.

Hoedt (22) staat er goed op in Engeland, want ook West Ham United wordt de laatste tijd aan hem gelinkt. Ook Hamburger SV, Southampton en Middlesbrough zijn genoemd. Als Leicester nog wil toeslaan, moet het haast maken. Over 48 uur sluit de transfermarkt.

Bij Leicester moet Hoedt de problemen in de verdediging oplossen. De regerend landskampioen komt niet in de buurt van de vorm van vorig seizoen en staat halverwege de competitie op de vijftiende plaats, met 37 tegendoelpunten in 22 wedstrijden.

Update 9:55 uur: Lazio heeft het bod van 10,5 miljoen euro van tafel geveegd. Dat meldt Il Corriere dello Sport maandag. Volgens de krant hoefde de clubleiding niet lang na te denken: het bod was in hun ogen veel te laag. Of Lazio er helemaal niet voor open staat om de oud-speler van AZ te verkopen wordt niet gemeld.