Jansen ziet China-plan totaal mislukken: 'Ik heb het daarmee vergeleken'

Jansen ziet China-plan totaal mislukken: 'Ik heb het daarmee vergeleken'

Gepubliceerd: maandag 30 januari 2017 om 12:39ma 30-01-2017 om 12:39

Rob Jansen ziet het plan om van China een groot voetballand te maken totaal mislukken. In het Oosten worden met absurde bedragen gesmeten om grote voetballers daarheen te krijgen, zodat die het Chinese voetbal een impuls kunnen geven.

"Of het een hype is? Mijn mening is een mening. Ik heb het vergeleken met de opkomst van MLS, Japan, Emiraten", zegt de zaakwaarnemer tegen de NOS. "Ik geloof totaal niet in deze aanpak en denk dat het absoluut gaat falen. Wordt er teveel betaald? Ja. Is dat in relatie tot de maatschappij normaal? Nee. Maar het is een vrije markt, dus het gebeurt."

Jansen heeft ook meegekregen dat Roda JC nu gedeeltelijk in handen is van een investeerder. Hij vraagt zich af met welk doel. "De vraag is: wat is de insteek? Is het speelgoed waar ze zelf alles bij willen doen? Zien ze het als handelshuis om spelers te wisselen? Dat is bij kleinere clubs aan de hand. Of is er een beleid dat je naar de top kunt. In Engeland is dat natuurlijk wel zo. Je kunt niet zeggen dat Chelsea niet in de top speelt en dat Manchester City niet vooruit is gegaan. Het is niet allemaal ja of nee. Het hangt van de insteek van de investeerder af."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Super League (China)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws