Update: Watford accepteert Chinees bod en kan 23 miljoen bijschrijven

Update: Watford accepteert Chinees bod en kan 23 miljoen bijschrijven

31-01-2017 20:19
1

Odion Ighalo kan zijn loopbaan voortzetten in China. Watford heeft maandag een miljoenenbod van Changchun Yatai geaccepteerd. De bal ligt nu bij de aanvaller.

Ighalo had vorig seizoen ook al de mogelijkheid om over te stappen naar de Chinese Super League, maar liet die kans toen lopen. Changchun Yatai doet volgens verschillende media in Engeland echter weer verwoede pogingen om hem alsnog in de verleiding te brengen. Watford verleent volledige medewerking: een bod van 23,5 miljoen euro is geaccepteerd.

De bal ligt nu bij Ighalo. De Nigeriaanse aanvaller staat volgens kwaliteitskrant The Guardian niet te springen om naar China te verkassen, maar weet ook dat zijn kans op speeltijd minimaal is door de komst van Mbaye Niang en Mauro Zarate deze winter. Het liefst blijft Ighalo in de Premier League. Dit seizoen was hij één keer trefzeker in achttien competitieduels.

Update 20:14 uur: De transfer van Odion Ighalo naar China is afgerond. De aanvaller speelde sinds 2014 voor Watford en kiest nu voor de Chinese miljoenen. Volgens Engelse media is er 23 miljoen euro gemoeid met zijn overstap naar Changchun Yatai.