Ik vind het bizar en krankzinnig als Ajax deze transferperiode niets doet

"Ik vind het bizar en krankzinnig als Ajax deze transferperiode niets doet"

30-01-2017 22:37
16

Het is een aanfluiting als Marc Overmars er op de laatste dag van de transferperiode niet in slaagt om een buitenspeler naar Ajax te halen. De Amsterdammers weten namelijk al een tijd dat er een extra flankspeler nodig is, aldus Freek Jansen.

"Alle pijlen zijn gericht op David Neres, daar zitten ze al een maand achteraan", vertelt de Ajax-watcher van Voetbal International in Natafelen. "Als het aan Ajax ligt wordt hij dinsdag gestrikt en naar Amsterdam gehaald. Het lijkt me ook meer dan terecht, want ik vind het bizar en krankzinnig als Ajax deze transferperiode niets doet. Overmars heeft het deze transferperiode op een presenteerblaadje gekregen. De RvC stribbelde vaak tegen, maar liet begin januari al weten dat er groen licht was."

Ajax constateerde eerder dit seizoen al dat de balans in de selectie niet goed was en er een buitenspeler bij moest komen. Jansen: "Dan wordt het januari en komt er geen buitenspeler bij, maar gaat er eentje weg (El Ghazi). Dan haal je ook nog 28 miljoen op, dus het financiële plaatje telt ook niet meer."

"Overmars is ontzettend goed in het verkopen, is goed in jeugdspelers halen. Alleen ik vind Overmars nu sinds 2012 ontzettend zwak in het aantrekken van spelers", besluit Jansen.