De Visser geeft Ajax hoop: 'Een speler met fantastische acties en veel snelheid'

De Visser geeft Ajax hoop: 'Een speler met fantastische acties en veel snelheid'

01-02-2017 20:25
11

Ajax slaagde er dinsdagavond in om David Neres voor een bedrag tussen de twaalf en vijftien miljoen euro binnen te hengelen. Meesterscout Piet de Visser kent de Braziliaanse vleugelspeler en spreekt positieve woorden.

De Visser staat bekend als een groot Zuid Amerika-kenner wat betreft talenten. Neres is dan ook geen onbekende voor hem. "Ik zag Neres vorig jaar al samen met Ajax-scout Hans van der Zee uitblinken op de Copa São Paulo", vertelt hij aan Voetbal International. "Hij is een speler met fantastische acties, heel veel snelheid en een sterk linkerbeen. Hij is soms nog wel wat grillig en zal even moeten wennen aan de Nederlandse competitie, maar de potentie is absoluut aanwezig."

Volgens De Visser kan Neres zich in Amsterdam prima verder ontwikkelen. "Hij heeft veel doorgroeimogelijkheden, dat heeft Van der Zee goed gezien. Knap dat Marc Overmars hem nu heeft weten te halen, al is er wel een pittig bedrag betaald. Maar Neres heeft de potentie om door te groeien tot de top en dan brengt hij nog veel meer geld op."