Berghuis waarschuwt: 'Ze hebben creatieve spelers en hebben van Ajax gewonnen'

Berghuis waarschuwt: 'Ze hebben creatieve spelers en hebben van Ajax gewonnen'

04-02-2017 11:56
24

Steven Berghuis ziet geen reden om FC Twente zondag te onderschatten. De aanvaller van Feyenoord heeft een verleden in Enschede, maar heel speciale gevoelens roept dat niet meer op.

"Ik heb er een mooie tijd gehad. Maar er werken en spelen niet meer zo veel mensen uit die tijd, dat maakt het gevoel iets minder", zegt Berghuis tegen Feyenoord TV. "Het is ook alweer een tijdje geleden. Het gevoel is misschien iets meer dan normaal, maar niet bijzonder."

Wat vindt Berghuis van het huidige FC Twente? "Ik ken de trainer toevallig wel, René Hake. Daar heb ik wel meegewerkt bij Twente. Ik denk dat ze het goed voor elkaar hebben. Ze hebben een paar leuke, creatieve spelers erbij gekregen. Ze hebben thuis van Ajax gewonnen, dus er is sowieso geen reden voor onderschatting."

Berghuis lijkt samen met Eljero Elia voor spelvreugde te zorgen bij Feyenoord. "We krijgen de vrijheid om ons ding te doen", reageert de 25-jarige buitenspeler. "Je weet dat je daarachter zo'n sterk middenveld hebt, die zitten er telkens bovenop als de bal wordt verloren. Dan kan je weer je actie maken. Het voelt gewoon goed. Voetbal is leuk, man."