Update: 'Goed gesprek' in Breda: Vreven neemt Oosterwijk in genade aan

Update: 'Goed gesprek' in Breda: Vreven neemt Oosterwijk in genade aan

07-02-2017 16:14
5

Jari Oosterwijk heeft meteen mot bij zijn nieuwe club. De spits werd deze winter door FC Twente verhuurd aan NAC Breda en daar ligt hij in de clinch met trainer Stijn Vreven.

Vreven deelde Oosterwijk maandagavond mede dat hij op de bank zou beginnen in het duel met FC Dordrecht (1-0 winst). Daar was de Twente-huurling niet van gediend, waarna hij de discussie aanging. Er ontstond een ruzie, waarna Vreven besloot om Oosterwijk zelfs naar de tribune te sturen. "Hij heeft zeer teleurgesteld gereageerd op zijn niet-basisplaats", reageert Vreven tegenover de camera van Omroep Brabant

"Daar hadden we een andere mening over. Hij mag best vinden dat hij in de basis hoort, maar je moet wel de normen en waarden in het vaandel houden. Bij NAC is er een wij-gevoel." Dat gevoel was even niet aanwezig bij Oosterwijk. "Ik vond zijn reactie niet top. Het is een jonge jongen die fouten mag maken en ik hoop dat hij er van leert. Ik had er geen goed gevoel bij en morgen gaan we rustig rond de tafel zitten en een goed gesprek voeren", aldus Vreven. Afgelopen vrijdag kwam Oosterwijk nog wel in actie bij FC Den Bosch-NAC (2-1).

Update 07/02 16.14: De kou is inmiddels uit de lucht tussen Oosterwijk en Vreven. Op dinsdagochtend hebben de spits en de trainer van NAC een goed gesprek gevoerd, weet Omroep Brabant. Oosterwijk maakt nu weer deel uit van de selectie van de Jupiler League-formatie.