Nederlandse middenvelder plotseling op podium: 'Jammer, geen Bronzen Schoen'

Nederlandse middenvelder plotseling op podium: 'Jammer, geen Bronzen Schoen'

09-02-2017 12:56
1

Ruud Vormer moest woensdag genoegen nemen met een derde plek in het klassement van de beste speler van België. De sterkhouder van Club Brugge zag dat ploeggenoot José Izquierdo eerste werd en RSC Anderlecht-topschutter Lukasz Teodorczyk tweede. De Nederlander reageert tevreden in Het Laatste Nieuws.

"Ik had op voorhand tegen m'n vrouw gezegd dat ik hoopte op een podiumplaats. En dat is gebeurd. Ik ben dus blij. Ik natuurlijk ook ontzettend blij dat José wint. En dat we de beste keeper, de beste trainer en de beste fans hebben. Een fantastisch jaar voor Club Brugge. Lekker genieten", zegt Vormer.

Wedden

Meer odds

Ook in het seizoen 2010-2011 pakte Vormer al eens een derde plaats, toen tijdens de Nederlands editie, als speler van Roda JC. Maar Vormer is niet teleurgesteld. "Jammer dat je er hier geen Bronzen Schoen voor krijgt, zoals toen. Maar toch zie ik dit ook als een prijs voor mij. Ik schat beide bekroningen even hoog in. Ik heb mijn best gedaan, ben belangrijk geweest. Meer kan je niet doen", aldus Vormer.