Willem II verrast Vitesse en neemt voorlopig afstand van degradatiezorgen

11-02-2017 22:37
10

Vitesse heeft zichzelf in de vingers gesneden tegen Willem II. De ploeg van trainer Henk Fraser kreeg de beste kansen, maar de Tilburgers pakten de drie punten: 0-2. Dico Koppers en Obbi Oulare maakten in de slotfase het verschil.

Vitesse had moeite om tegen het defensieve Willem II spits Ricky van Wolfswinkel in stelling te brengen. Een schot van Adnane Tighadouini op de lat, was een spaarzaam hoogtepunt voor rust. Kostas Lamprou van de Tricolores kwam nog wel goed weg, toen hij in de fout ging bij een hoge bal. Jordens Peters schoot zijn doelman te hulp door een inzet van Guram Kashia van de lijn te halen.

Ook in de tweede helft ontsnapte Willem II al snel aan een achterstand. Lewis Baker schoot de bal langs Lamprou, maar ditmaal stond Darryl Lachman op de lijn. De bezoekers konden daar zeer weinig tegenover stellen, terwijl de mogelijkheden voor de Arhemmers zich begonnen op te stapelen. Maar ook Milot Rashica en Nathan ontbrak het aan scherpte in de afronding.

Vitesse kreeg daar zes minuten voor tijd de rekening voor gepresenteerd. Koppers brak door aan de linkerkant, appelleerde voor een penalty vanwege hands van Kashia, maar maakte het karwei vervolgens af met een schot in de verre hoek: 0-1. In de extra tijd maakte de sterke spits Oulare er zelfs nog 0-2 van.

Voor de equipe van Fraser is daarmee de eerste nederlaag van 2017 een feit. Willem II boekt daarentegen de tweede overwinning van het kalenderjaar en klimt naar plek elf.