In het kort: Advocaat passeert Van Persie voor EL-duel, Turkije wil EK 2024

In het kort: Advocaat passeert Van Persie voor EL-duel, Turkije wil EK 2024

15-02-2017 21:27
6

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Advocaat heeft Van Persie niet nodig
Dick Advocaat doet in het Europa League-duel van Fenerbahce met FK Krasnodar geen beroep op Robin van Persie. De Nederlander is nog niet helemaal fit en werkt een persoonlijk trainingsprogramma af. In de competitie zit Van Persie een schorsing uit. Door zijn schorsing van twee wedstrijden na zijn wangedrag tegen Besiktas mist hij de competitieduels met Kasimpasa en Gaziantepspor. 

Turkije wil EK 2024 organiseren

Duitsland krijgt in de strijd om de organisatie van het EK van 2024 hoogstwaarschijnlijk concurrentie van Turkije. De Turkse voetbalbond heeft de plannen toegelicht op een persconferentie: "We zullen ons bid op 2 maart aan de UEFA voorleggen". Eerder al probeerde Turkije al tevergeefs het EK van 2016 naar zich toe te trekken.

FC Groningen gaat in zee met Puma
Vanaf het seizoen 2017/2018 zal Puma de kledingsponsor van FC Groningen zijn. De Duitse sportgigant is geen onbekende voor de Groningers, die al tussen 1985 en 1999 werden gesponsord door Puma. Commercieel directeur Robbert Klaver is opgetogen over de deal: “Wij zijn zeer blij dat we weer met een A-merk als PUMA mogen gaan samenwerken en dat we hiermee tevens een link leggen naar ons mooie en succesvolle verleden”.