Willems onthult dat alles hem te veel werd: 'Kon het niet opbrengen, was op'

Willems onthult dat alles hem te veel werd: 'Kon het niet opbrengen, was op'

19-02-2017 12:25
7

Jetro Willems heeft het een tijdje heel moeilijk gehad. De linksback van PSV had na zijn blessures moeite met de voetbalwereld en zat er op momenten helemaal doorheen. Hij heeft zich herpakt en voelt zich nu weer goed.

Willems speelde voor de winterstop weinig wedstrijden door aanhoudende klachten. "Men dacht: wat doet hij nou? Ik ook, hoor", zegt Willems bij De Tafel van Kees, wijzend op de duels die hij wel speelde. "Ik had moeite met de voetbalwereld en alles daaromheen. Ik ben 22 jaar, maar heb al wel alles meegemaakt vanaf mijn zeventiende. Soms wordt het me gewoon te veel."

"Niet eens door kritiek, ik sta open voor kritiek waardoor ik beter kan worden", vertelt Willems. Wat stond hem tegen? "Ik kwam terug van een blessure, had vier maanden gerevalideerd en door een momentje op de training was ik er weer vier maanden uit. Ik moest in één maand fit worden om zeventien - of meer - wedstrijden te spelen in de tweede seizoenshelft."

"Het leek alsof ik het niet meer kon opbrengen. Binnen vijf minuten was ik helemaal op. Ik trainde extra, maar het kwam er gewoon niet uit. Op een gegeven moment dacht ik: ik kan het niet meer", aldus Willems. "Dat zag je terug in mijn wedstrijden. De normale Jetro Willems speelt met vertrouwen, die straalde nu wanhoop uit. In de winterstop doorgetraind. Nu zie je dat het beter gaat en dat ik meer energie heb."

Lees ook: Willems bereidt zich voor op een transfer