Horecabaas neemt maatregelen na aanval op Ajax-fans: 'Niks gehoord van Ajax'

Horecabaas neemt maatregelen na aanval op Ajax-fans: 'Niks gehoord van Ajax'

20-02-2017 15:48
19

Het ging vorige week flink mis voorafgaand aan de Europa League-wedstrijd Legia Warschau - Ajax. Een kroeg met Ajax-fans werd aangevallen door Poolse en vermoedelijk ADO Den Haag-fans en mede daarom neemt een horecabaas in Amsterdam nu extra veiligheidsmaatregelen.

Het gaat om Won Yip, die meerdere cafés in de binnenstad bezit. "We gaan niet dicht, maar nemen wel extra veiligheidsmaatregelen. Er komen plastic bekers en ik zal extra beveiliging inzetten om op te letten", vertelt Yip aan AT5. De horecatycoon hoopt dat ook de gemeente meer gaat doen om ondernemers te beschermen tegen hooligans, in algemene zin.

"Het is nu vier jaar na de rellen met Celtic-supporters op de Dam en de gemeente heeft nog steeds geen standaardprotocol", vertelt Yip. "Je krijgt een brief waarin de gemeente met klem adviseren plastic bekers te gebruiken. Van Ajax heb ik ook niets gehoord, maar daar hoor je eigenlijk nooit iets van. We moeten nu toch inmiddels wel constateren dat hooligans niet in de stad passen." De gemeente Amsterdam laat dinsdag meer weten over eventuele maatregelen.