Ik kon weg. Ik werd kampioen en er was wat contact met andere clubs

"Ik kon weg. Ik werd kampioen en er was wat contact met andere clubs"

21-02-2017 21:37
2

Leicester City in de Premier League en Champions League is een verschil tussen dag en nacht. The Foxes moeten in de competitie vrezen voor degradatie, maar in het miljoenenbal won het vier van de zes groepswedstrijden. Claudio Ranieri hoopt dat de achtste finale-wedstrijd tegen Sevilla de boel om kan draaien voor de landskampioen.

"Deze wedstrijd kan alles betekenen", zegt de Italiaanse manager volgens de BBC. "Als we winnen, kan er iets veranderen. We hebben één wedstrijd als deze nodig." Met Sevilla treft Leicester een tegenstander van formaat. De Spanjaarden wonnen veertien van de laatste zestien thuiswedstrijden. "We weten dat we de underdog zijn", aldus Ranieri. "Als je kijkt wat Sevilla in de afgelopen tien jaar heeft bereikt, is dat geweldig. Ze behoren nu tot de Spaanse top. Ze hebben goede spelers, maar wij zijn klaar om te vechten."

Leicester maakt momenteel een rampseizoen mee. Afgelopen jaar won het de Premier League, nu vreest het voor degradatie. Ranieri onthult dat hij na het grote succes kon vertrekken bij Leicester. "Ik kon weg. Ik werd kampioen en er was wat contact met andere clubs, maar ik wilde hier blijven omdat ik wist dat het een moeilijk jaar zou gaan worden. Ik blijf doorgaan. Ik ben de titel vergeten en wil nu iets bereiken voor de fans, directie en de stad."