'Ajax had vertrouwen uit mogen spreken in Bazoer, heb ik een apart gevoel bij'

'Ajax had vertrouwen uit mogen spreken in Bazoer, heb ik een apart gevoel bij'

22-02-2017 15:15
10

Hedwiges Maduro vindt dat Ajax tekortschiet in de begeleiding van talenten die zijn doorgebroken. Zelf brak hij in 2005 door in Amsterdam.

"Er komt zoveel op je af", vertelt Maduro, nu middenvelder van FC Groningen, twaalf jaar na dato aan VICE Sports. "Ineens kent iedereen je. Je krijgt zoveel reacties. En dat is alleen maar meer geworden met social media. Ik zat toen nog op school. De kinderen en leraren gingen anders tegen me praten."

De positieve energie werd langzaam een last, merkte Maduro. "In het begin lukt alles. Je voetbalt zonder na te denken eigenlijk. Dat zag je ook bij Justin Kluivert in zijn eerste wedstrijd tegen PEC Zwolle, hè. Ze wisten nog niet hoe wendbaar en snel hij was. Maar op een gegeven moment voel je de druk en ga je wél nadenken. En de tegenstander weet dan ook wie je bent."

In dat kader kan Ajax volgens Maduro meer voor een talent betekenen. "Bazoer was een van de belangrijkste schakels voor Frank de Boer, hij stond zelfs in Oranje. Dan is het moeilijk als je ineens op de bank komt te zitten. Ajax had best vertrouwen uit mogen spreken, zo van: blijf gewoon hier, je tijd komt nog wel weer. Ik heb daar toch wel een apart gevoel bij."