Adriaanse verbaasd over Ajax: Maar voor mij is er alsnog geen discussie

Adriaanse verbaasd over Ajax: "Maar voor mij is er alsnog geen discussie"

01-03-2017 07:42
23

Co Adriaanse is het eens dat Ajax onder Peter Bosz beter voetbal laat zien dan onder voorganger Frank de Boer, maar als hij de statistieken ziet schrikt hij toch even. In deze periode scoorden de Amsterdammers onder De Boer 56 keer, onder Bosz 'slechts' 51 keer.

Hoe kan dat? Bosz zorgt toch voor aanvallend, attractief voetbal? "Ik sta er wel even van te kijken, maar voor mij is er alsnog geen discussie. Want natuurlijk is het nu vermakelijker. Dat is niet alleen de perceptie, het is de waarheid", zegt Adriaanse tegen het Algemeen Dagblad. "Kijk eens naar de verdedigende spelers: Onana, spectaculaire keeper. Sánchez, sterk en denkt naar voren. Sinkgraven, een middenvelder in als linksback. Dat zegt genoeg. En Schöne, een echte voetballer als controleur."

Vorig jaar stonden daar andere spelers: Cillessen, Veltman/Van der Hoorn, Dijks en Gudelj. "Dat zijn toch minder attractieve spelers. En tel daar natuurlijk Kasper Dolberg en Hakim Ziyech nog bij op hè. Hebben dit seizoen al erg mooie dingen laten zien", aldus Adriaanse, die ook vindt dat Ajax de kwartfinales van de Europa League moet bereiken. "Tegen Legia ging het ook bijna fout. Om een écht goed gevoel te krijgen over prestaties in Europa moet Ajax nog een ronde verder."