Nijland: 'Vitesse leed 13 miljoen verlies, maar haalt Van Wolfswinkel en Büttner'

Nijland: 'Vitesse leed 13 miljoen verlies, maar haalt Van Wolfswinkel en Büttner'

04-03-2017 11:30
58

FC Groningen-directeur Hans Nijland vindt de elfde plek waar de club nu staat in de Eredivisie helemaal niet zo gek, gezien de uitgaven van de concurrentie.

"Natuurlijk vinden we zelf ook dat we hoger moeten eindigen dan de huidige elfde plaats", stelt Nijland in gesprek met Dagblad van het Noorden. "Maar is het zo gek dat Vitesse en FC Utrecht boven ons staan? Vitesse leed het afgelopen seizoen een verlies van 13 miljoen euro, maar trok voor dit seizoen toch Van Wolfswinkel aan en haalde in de winterstop ook Büttner nog terug naar Arnhem. En die spelers hebben salarissen die wij bij FC Groningen niet betalen."

"En FC Utrecht leed het afgelopen seizoen een verlies van 4,9 miljoen euro, maar haalde in de winterstop wel Wout Brama en Labyad op. Ik spreek hierover geen waardeoordeel uit, maar wij kunnen ons dergelijke transfers niet permitteren. Vitesse en FC Utrecht hebben rijke eigenaren die het verlies bijpassen. Wij hebben geen privé-eigenaren. Wij zijn een volksclub en zijn van iedereen", aldus Nijland.