Feyenoord-jurist trekt alles uit de kast voor Vilhena, aanklager verzwaart eis

Feyenoord-jurist trekt alles uit de kast voor Vilhena, aanklager verzwaart eis

09-03-2017 20:57
42

Joris van Benthem, de huisjurist van Feyenoord, heeft donderdagavond alles uit de kast getrokken om Tonny Vilhena vrij te pleiten. De Feyenoorder hangt een schorsing van drie duels boven het hoofd.

Vilhena stond in Zeist terecht voor zijn vermeende elleboogstoot aan Sparta-spits Mathias Pogba. Van Benthem, die al zes keer voor vrijspraak of strafvermindering van een Feyenoorder zorgde, richtte zijn pijlen in de verdediging vooral op scheidsrechter Danny Makkelie. "De verklaring van de arbiter na afloop is uiterst vreemd", aldus Van Benthem tijdens de zitting.

"Makkelie had vrij zicht, floot niet en liet doorspelen. Deze waarneming is bindend volgens de regels", vervolgde hij. "Het lijkt alsof Makkelie wat in de war is en het lijkt alsof hij in zijn verklaring iets goed wil praten wat hij niet waargenomen heeft."

Een delegatie van Sparta liet weten niets gezien te hebben, wat Feyenoord zou kunnen helpen. Nadeel voor Vilhena is dat de aanklager zijn strafeis heeft verzwaard. Als het aan hem ligt, moet de Feyenoorder niet drie maar vier duels brommen. Vrijdagochtend is de uitspraak. Als de schorsing blijft staan, is Vilhena geschorst voor de topper tegen Ajax.