'De laatste weken speel ik minder bij Ajax, dat weet ik zelf ook wel'

'De laatste weken speel ik minder bij Ajax, dat weet ik zelf ook wel'

13-03-2017 07:24
13

Het ontbreken van Hakim Ziyech tegen FC Kopenhagen is ook enkele dagen na de Europa League-wedstrijd het gesprek van de dag. De middenvelder van Ajax gaf bij trainer Peter Bosz aan dat hij vermoeid was. In gesprek met het Algemeen Dagblad gaat hij er dieper op in.

"Ik voelde dat ik vermoeid was en dat ik tijdens een wedstrijd niet kan brengen wat ik wil brengen", zegt Ziyech. "En ook niet kan brengen wat er van mij verwacht wordt. Iedereen vindt daar dan natuurlijk weer wat van. Maar dat is om aandacht te krijgen. De laatste weken speel ik minder, dat weet ik zelf ook wel. Ik vind het juist professioneel dat ik mijn vermoeidheid heb aangekaart. Al onze inspanningen worden bijgehouden, maar ik ben niet op basis van die cijfers naar de trainer gestapt. Ik vind mijn gevoel belangrijker."

Is het niet vreemd dat Ziyech in een cruciale fase van het seizoen er bewust voor kiest om zich te laten passeren? Hij reageert geïrriteerd. "Ik heb toch al vaker aangegeven dat ik ook daarom naar Ajax ben gegaan. Omdat ik in de eredivisie nog een betere speler kan worden. Iedereen weet nu onderhand dat ik hier meer loop dan bij FC Twente, omdat ik een andere rol heb. In het begin heb je daar weinig moeite mee omdat je in een nieuwe omgeving bent."

Komende donderdag staat de return met Kopenhagen op het programma. Ziyech doet gewoon mee toch? "Het is niet de bedoeling dat ik vaker een wedstrijd ga overslaan hoor. Dat doe ik alleen als ik voel dat mijn lichaam het begeeft."