Vastberaden PSV-verdediger: 'Volgend jaar ben ik de vaste rechts- of linksback'

Vastberaden PSV-verdediger: 'Volgend jaar ben ik de vaste rechts- of linksback'

15-03-2017 07:46
8

Joshua Brenet stond nooit te boek als de grote belofte binnen de jeugdopleiding van PSV. Hoofd jeugdscouting Rini de Groot van de Eindhovenaren is verrast dat de 22-jarige vleugelverdediger zich heeft opgewerkt tot het Nederlands elftal.

"Joshua heeft iedereens ongelijk bewezen. Toen hij binnenkwam durfde niemand te voorspellen dat hij Oranje zou halen. En wie dat wel zegt, die lult uit z’n nek", aldus De Groot in het PSV Magazine. Hij werd in oktober 2010 getipt over Brenet, die op dat moment nog veel stappen had te zetten. "Met name op tactisch/technisch vlak moest Joshua zich nog flink ontwikkelen."

"Maar hij had snelheid. Enorm veel snelheid", vervolgt De Groot. Na een stageperiode, in het voorjaar van 2011 werd de back opgenomen in het eerste elftal. Hij ontwikkelde zich snel de laatste seizoenen. "Heel eerlijk. Als ik aan het begin van dat seizoen een lijst had moeten maken met kanshebbers op een doorbraak in het eerste, had ik Joshua onderaan gezet. Zijn doorzettingsvermogen heeft hem tot het Nederlands elftal gebracht."

Brenet speelde al ruim honderd wedstrijden voor PSV en wil zo snel mogelijk uitgroeien tot een vaste basiskracht. "Als ik deze lijn zo doortrek en stel dat Jetro (Willems red.) of Santí (Santiago Arias red.) deze zomer weg gaat, dan gaat het mijn plek worden. Volgend jaar ben ik de vaste rechts- of linksback van PSV", aldus de tweevoudig international.