'Barcelona kan definitief verder kijken: kandidaat zegt 'nee' tegen droombaan'

'Barcelona kan definitief verder kijken: kandidaat zegt 'nee' tegen droombaan'

15-03-2017 13:09
8

Jorge Sampaoli wordt niet de nieuwe hoofdtrainer van FC Barcelona. De Chileen verkiest een langer verblijf bij Sevilla boven de droombaan in Catalonië.

Dat melden verschillende Spaanse media woensdag. Sampaoli heeft nooit gesproken met de Barça-leiding en gaat dat ook niet doen. Hij is pas één seizoen in dienst van Sevilla en heeft niet het idee dat hij al klaar is bij de Andalusische club, die derde staat in de Primera División.

Wedden

Meer odds

Sampaoli is daardoor niet meer in de running voor de vacature bij Barça. De Catalaanse grootmacht is op zoek naar een opvolger van Luis Enrique, die na dit seizoen een stap terug doet. Ronald Koeman (Everton), Frank de Boer (clubloos) en Phillip Cocu (PSV) worden nog wel genoemd, maar concreet is het niet.

De kans is groot dat Sampaoli zijn Sevilla-contract, dat medio 2018 afloopt, op korte termijn gaat verlengen. Hij was al geen topkandidaat meer door zijn opvliegerige gedrag aan de zijlijn. Bij de Champions League-uitschakeling door Leicester City werd de toptrainer opnieuw naar de tribune gestuurd.