'Als je 90 minuten lang je team aan het opnaaien bent, ga je iets idioots doen'

'Als je 90 minuten lang je team aan het opnaaien bent, ga je iets idioots doen'

14-03-2017 23:05
6

Jorge Sampaoli is de voorbije weken veel genoemd als opvolger van Luis Enrique bij FC Barcelona. Pierre van Hooijdonk en Wim Kieft zijn echter geen fan van de Argentijn.

"Ik vind dat hij vaak als een dwaas langs de lijn staat", begint Van Hooijdonk na afloop van de uitschakeling van Sevilla in de Champions League bij Ziggo Sport. "Dan heb je altijd spelers die daar best gevoelig voor zijn. Als je negentig minuten aan het razen, schreeuwen en brullen bent en eigenlijk je eigen team aan het opnaaien bent, ga je iets idioots doen", doelt Van Hooijdonk op de rode kaart van Samir Nasri.

Kieft is in ieder geval geen fan van Sampaoli. "Het is nu wel heel makkelijk om hem af te schieten, maar als ik eerlijk ben vind ik dit al het hele jaar. Het is niet mijn manier van coachen en trainen. Dat misbaar maken de hele tijd...dan is voor mij de gein er wel een beetje af."

"Dit zijn wel de momenten hè", vervolgt Kieft. "Zoveel verrassingen zijn er niet in de Champions League de laatste jaren. Dit was het moment voor Sevilla, en dus ook voor de coach, om op dit podium te laten zien dat je de spelers weet te raken."